Bästa HR system 2018!

Bästa HR System 2018

Sommaren 2018 har nu passerat och vi ser fram emot en härlig höst och vinter!

Enligt den senaste HR-branschrapporten, ”HR Tech”, utvecklad av Supana, är HR Manager Talent Solutions ”Best HR System Provider 2018”.

Detta ger oss en bra anledning att titta tillbaka på hur det kom sig att den idé som våra två ägare fick för 15 år sedan har förverkligats och blivit ett uppskattat företag som i år röstades fram till det bästa HR-systemet 2018.

 ”Med fokus på kundnöjdhet bland 389 av Danmarks största danska företag är HR Manager Talent Solutions Danmarks bästa HR-systemleverantör 2018.”

Med denna utmärkelse som anledning, vill vi gärna berätta hur allting började.

Allt startade med ett behov:

Grundarna Lars Christian Ringdal och Oddbjørn Elgstøen ägde 2003 ett rekryteringsföretag där de saknade en användarvänlig mjukvarulösning för att stödja och effektivisera deras processer. De bestämde sig för att utveckla unika lösningar för HR och rekryteringsindustrin med visionen att bli Nordens ledande HR-leverantör.

Användarna i fokus

Systemen har utvecklats med användaren i fokus och ska skapa värde för, inte bara HR avdelningen, utan även för chefer, anställda, rekryteringsbyråer och andra relevanta användare i företagen. Sålunda blev användarvänlighet och flexibilitet grunden för utvecklingen.

Formen blev en molnbaserad lösning där alla kunder kan dra nytta av nya funktioner. I 15 år har vi nu utvecklat lösningen tillsammans med våra kunder och deras kloka åsikter, och vårt samarbete med dem är något vi värnar mycket om.

“Det har varit smidigt att implementera systemet i våra 5 länder, cheferna upplever det som väldigt användarvänligt och klarar sig jättebra direkt utan utbildning. Snabb och bra support – uppskattar att de alltid känns nära och vi känner att de lyssnar på oss. Vi känner att det finns en stor
utvecklingspotential ihop med HR Manager som leverantör.”
Maria Wiik, HR-chef, Glitter

Bästa leverantör av HR-system

Vi är självklart väldigt stolta över att vi kan kalla oss den bästa leverantören av HR-system samt att vi är marknadsledande inom HR-lösningar.

Företaget ProIntel har ringt runt till Danmarks 384 största företag och utfört en undersökning i ämnet och vi är enormt glada att meddela att vi hamnade på 1:a plats jämfört med andra leverantörer av HR-system.  För oss betyder det att vi gör en skillnad för HR branschen samt att vi har utvecklat en plattform som skapar värde för våra kunder.

Från en entreprenörsfirma…

Våra allra första kunder som tecknande avtal med oss för 15 år sedan är fortfarande kvar som kunder än i dag, något som vi är oerhört tacksamma för. Det visar att vi tänkt rätt i vår utveckling och i vår kundvård.

Vi har utvecklat vår samlade HR-plattform och växt så snabbt att det har varit svårt att följa med den tillväxten. Därför har 2018 hittills varit ett viktigt år för oss. Vi har fått en ny CTO, ny Support & Operations Manager och en ny Key Account Manager – samtidigt har vår CCO flyttat till Oslo för att finjustera processerna inom kommunikation, sälj och marknadsföring tvärs över landsgränserna.

I dag består HR Managers ledning av fyra starka drivkrafter; Lars Chr. Ringdal, CEO (överst till höger), Oddbjørn Elgstøen CMO (överst till vänster), Julie Maja Nielsen som Nordic CCO (nederst till höger) och Nikolaj Petersen som är Country Manager i Danmark (nederst till vänster). Tillsammans utgör de ett starkt team som ska säkerställa framgång, professionalism och stabilitet tillsammans med hela teamet i HR Manager.

Vår ambition är att fortsätta erbjuda en samlad och användarvänlig HR-plattform som gör en skillnad för HR branschen – och vi kommer fokusera på att leva ut vår #HRinfront i både strategi, utveckling och dagliga arbetsrutiner.

Vi ser fram emot resten av 2018 och 2019 tillsammans med dig!

Fakta om HR Manager

Nordens ledande leverantör av HR-verktyg
Huvudkontor i Oslo (med egen utvecklingsavdelning)
Kontor i Sverige, Norge och Danmark
Avdelningar: Sälj, support, implementering och utveckling
Antal anställda per idag: 54

Fakta om våra kunder

900 kunder mellan 10-20.000 anställda
Kunder i alla branscher; privat som offentlig
Användare i fler än 50 länder

Fakta om vår samlade HR-plattform

Lösningen:
Används som en samlat HR-plattform eller var för sig:

Talent Recruiter (rekryteringsverktyg)
Talent Onboarding (onboardingverktyg)
Talent Manager (Personalverktyg)

Molnbaserad HR-plattform
Systemspråk: 21+ (se, no, dk, eng, fi, es, po, de, fr mfl.)
Antal ansökningar om året: 4.000.000
Antal nya HR-användare om året: 36.500
Utvecklat med Microsoft-teknik
GDPR anpassat: JA