En video-CV

säger mer än tusen ord

Cult grundades år 1998 och är idag ett av de starkaste varumärkena i Danmark inom energidryck. Som leverantör av en produkt vars målgrupp är unga människor, är det väsentligt att vara synlig på exempelvis stora events runt om i Danmark. Till dessa events finns ett behov för mycket utåtriktade individer, något som ställer extra stora krav på rekryteringsprocessen.

Video-CV, som är en modul i HR Manager Talent Recruiter, är ett medel som i stor utsträckning används för att försäkra sig om att CULT rekryterar rätt profiler till deras eventcrew.

”Vi använder oss av video-CV mer och mer i förbindelse med rekrytering av personal till våra eventcrew, som bla. innefattar våra CULT-tjejer och fotografer.” säger Malene Kastrup, HR Chef hos CULT. Hon berättar vidare:

”Video-CV är fantastiskt för det säger mer om kandidaten än ett papper, särskilt när det gäller våra eventcrew, där personalen ska vara utåtriktad. Det är klart att ett det kan vara svårt att täcka in all information i en video-CV men kombinerat med en traditionell ansökning så ger det oss en jätte bra bild av kandidaten”

”Det är ännu inte obligatoriskt att kandidaterna ska uppladda en video-CV, och grunden till det är ganska enkel; vi rekryterar löpande riktigt mycket personal till våra eventcrew och ställer vi ultimatum om att kandidaten måste ladda upp en video-CV så är jag rädd för att vi går miste om en del potentiellt duktiga kandidater. För tillfället är det fortfarande framförallt traditionella ansökningar som vi tar emot, men video-CV är helt klart framtiden och det fungerar super bra i vårt rekryteringssystem.” berättar Henrik Wissler Duus, event chef hos CULT.

CULT började använda HR Manager för ett år sedan, bla. efter en rekommendation från en rekryteringsbyrå som hjälper dem att hitta rätt kandidater.

”Vår rekryteringspartner rekommenderade oss för ca ett år sedan att implementera HR Manager. Vi utvärderade systemet utförligt tillsammans med tre andra system varpå vi valde HR Manager. Utöver att vi idag får stor användning för Video-CV modulen, så har HR Manager också gjort att vi i högre grad fått strömlinjeformat våra processer i förbindelse med behandling av inkommande ansökningar.” säger Malene Kastrup.

Cult valde HR Manager för att:
  • De blev rekommenderade systemet av deras rekryteringspartner
  • Systemet innehåller möjligheten att ladda upp video-CV
  • Systemet är användarvänligt och flexibelt
  • Systemet utvecklas löpande med nya funktioner