Mobil-appen är en fantastisk resepartner

Som skandinavisk rekryteringschef reser Lasse Jansen ofta till antingen Sverige eller Norge. De många resdagarna innebär också en hel del väntetid men som tur är har han alltid HR Managers applikation med i fickan.

”Jag har 150-180 resdagar om året och det betyder att jag spenderar riktigt mycket tid på flygplatser runtom i Skandinavien och här har HR Managers app blivit min trofasta vän. Oavsett vart jag befinner mig, kan jag alltid läsa och behandla ansökningar. Detta innebär att jag i långt högre grad kan optimera min tid och även undgå att slösa den” säger Lasse Jansen.

Bara bra saker att säga om HR Manager

Världens näststörsta leverantör av kontorsmaterial, Lyreco, har 600 medarbetare i Skandinavien och genomför ca 150 rekryteringar varje år. År 2012 valde Lyreco att implementera HR Manager i Skandinavien, så all rekrytering och alla de ca 6000 årliga ansökningarna idag går igenom e-rekryteringssystemet. Ända sedan första gången som Lyreco stiftade bekantskap med systemet har användarna varit otroligt entusiastiska.

”Vi arbetade fram till 2012 med ett rekryteringssystem som var integrerat med våran SAP-lösning. Dessvärre innebar detta allt för många utmaningar. Vi var precis påväg att skriva avtal med en annan leverantör när HR Manager, som tur var, kom in i bilden. Det har vi inte ångrat en sekund!” Berättar Lasse Jansen.

”Hvis man betragter det overordnet, kan man sige, at der blandt de administrative funktioner har fundet en besparelse på fire medarbejdere per år. Besparelsen har betydet, at vi i Roskilde kommune i dag har mulighed for at løse mange af de opgaver, som ellers blev skubbet lidt ud i fremtiden.”

Och han är särskilt nöjd med användarvänligheten som systemet har, samt den support som han får. ”Jag är inte direkt någon IT-haj, tvärtemot. Men för mig verkar systemet otroligt logiskt och användarvänligt och detsamma säger våra 100 ledare, som alla också använder systemet på ett eller annat sätt. Jag är normalt sett inte så lätt att förföra, men det har jag blivit av detta system – på det bra sättet! Dessutom tycker jag också att den tekniska supporten svarar blixtsnabbt och personalen i supporten är alltid mycket lösningsorienterade.”

Nästa stopp blir nog resten av världen Just nu har Lyreco implementerat lösningen i Skandinavien, men Lyreco är en världomfattande verksamhet med fler än 10.000 anställda och Lasse Jensen kan absolut tänka sig att systemet blir använd även utanför Skandinavien.

”Vi är ett globalt företag som hela tiden söker de bästa lösningarna som kan optimera verksamheten. Och då systemet är på engelska, som också är vårt koncernspråk, kan jag absolut föreställa mig att vi inom en snar framtid också rullar ut systemet i andra länder. Vi är i varje fall otroligt glada för lösningen och talar varmt om den – också i resten av organisationen.” säger Lasse Jansen

Lyreco har valt Talent Recruiter för att e-rekryteringsverktyget:
  • Har en app som gör att man slipper slösa bort tiden
  • Är användarvänligt på alla enheter
  • Har en supportfunktion som ger blixtsnabb återkoppling