En samlad HR-plattform som lever upp till den nya lagstiftningen

Autohuset Vestergaard har varit ute på marknaden för att undersöka vilka system som kan tillmötesgå deras behov.

Autohuset Vestergaard, som är en av Danmarks absolut största bilförhandlare, förhandlar och utövar auktoriserad service av fler än 11 bilmärken samt har verksamhet inom lastbilar och bussar.

autohuset-vestergaard

 

Allt samlat på ett ställe

Det har varit viktigt för Autohuset Vestergaard att få en överblick över medarbetardata samt de interna kompetenserna och samtidigt ha alla HR-data samlat i en HR-plattform.

anders-autohuset

Anders Jacobsen, som är ansvarig för HR, säger::

”För ett år sedan var vi ute för att hitta en leverantör som kunde tillmötesgå vårt behov av en HR-plattform. Det skulle vara en plattform som kunde understötta vår strategi och skapa ramar och struktur för all våra medarbetares data. Tidigare har våra data befunnit sig antingen hos ekonomiavdelningen eller i mappar hos respektive chef men nu när processen är genomförd så ser vi fram emot att ha det hela samlat på ett ställe och under fasta ramar som gör att vi hela tiden har överblick i förhållande till våra medarbetare och speciellt över de kompetenser de besitter.”

De nya reglerna – behandling av persondata

Det har varit fokus för Autohuset Vestergaard att hitta HR-verktyg som säkrar en korrekt behandling av persondata i enighet med de nya reglerna på marknaden. Här valde de att använda sig av HR Managers system; Talent Recruiter & Talent Manager, som erbjuder en samlad HR-plattform. I detta fall har Autohuset Vestergaard både valt rekryterings- samt HR-systemet, som säkrar att verksamheterna förvarar sina data på ett korrekt sätt.

”Som verksamhet vill vi gärna vara i framkant av utvecklingen och då vi som bekant inom den närmsta framtid får nya regler i Danmark gällande behandling av persondata – vilket till exempel handlar om, vad för typ av data vi som verksamhet får bevara samt hur och var dessa data ska bevaras – så har det varit jätte viktigt för oss att hela vår HR-plattform är redo för detta. Jag tror att de företag som inte har detta i åtanke kommer uppleva stora utmaningar i framtiden”,  säger Anders Jacobsen.

Bra service och kundsupport

Både före, under och efter implementeringen av systemen har Autohuset Vestergaard haft önskemål om att få bra service och support. I samband med detta berättar Anders att:

”Vi blir behandlade väldigt bra – och inte minst när det kommer till hela servicedelen. Jag känner verkligen att de lyssnar till våra behov och att de agerar omgående när vi kontaktar dem. I samband med de årliga uppdateringarna är HR Manager dessutom mycket noggranna med att upplysa oss om vad de innebär samt inte minst låta oss komma till tals i förhållande till våra önskningar och behov.”

Vill du läsa mer om Autohuset Vestergaards process, kan du läsa casen HÄR.