Talent Recruiter

Effektiv och användarvänlig rekryteringsprocess

Boka tid för demo – Vi visar dig gärna!
Boka en demo

Funktioner

Administration av lediga tjänster, öppna ansökningar och prenumerationsfunktioner
Direktpublicering till hemsida, intranät och jobbportaler
Automatiserade processer – skapa en rekryteringsprocess med endast fyra klick!
Digital signering av dokument, ex anställningsavtal
Anpassade roller för administratörer och rekryterande chefer

Fördelar

Modernt och användarvänligt med fokus på få klick
Responsiv design
Anpassa rekryteringsprocessen till era behov
Mobilapp för alla användare – hantera dina rekryteringar direkt i mobilen
Molnbaserat och har fyra kvartalsvisa uppdateringar

Rekrytering via telefonen och i sociala medier

Talent Recruiter är direktintegrerad med er hemsida, intranät, era jobbportaler samt sociala medier såsom Facebook, Twitter och LinkedIn. Allt är mobilanpassat: karriärsida, annonser, ansökningsformulär och prenumerationstjänst. Allt designas enligt er grafiska profil för att ge kandidater en så positiv upplevelse som möjligt när de söker till er. Självklart kan de söka via sina mobila enheter och hämta och bifoga begärda dokument då vi gjort en koppling till molntjänster, såsom Dropbox och Google Drive. Det innebär att de kan söka var de än är.

Rekryterande chefer och administratörer kan enkelt hantera sina rekryteringar via vår mobila App.

Vi erbjuder även integrationer till olika testleverantörer, tidsregistreringssystem och vårt HR-system Talent Manager. Som ni ser har vi en hel del att erbjuda så kontakta oss gärna så kan vi prata om just era behov.

Rekryteringsverktyget Talent Recruiter

Talent Recruiter är ett rekryteringsverktyg som erbjuds som en molntjänst, (SaaS-lösning), som inte behöver någon lokal drift och installation.

Ett avancerat skalbart rekryteringsverktyg som kan användas till såväl volymrekryteringar som unika specialistrekryteringar.

Verktyget kan anpassas efter kundernas unika behov, både vad gäller design och funktioner. Anpassningarna görs under implementeringsfasen men kan självklart justeras allt eftersom era behov förändras.

All ny funktionalitet som utvecklas uppdateras kvartalsvis och är givetvis kostnadsfria.

HR Manager utvecklas tillsammans med kunden, eftersom hela samarbetet präglas av ett erfarenhetsutbyte. Det innebär att alla våra lösningar har utvecklats med, och i tätt samarbete med HR-proffs.

Talent Recruiter är också redo för persondataförordningen och möter de krav som det ställs på olika typer av företag på alla marknader.

Vi implementerar rekryteringsverktyget tillsammans

Talent Recruiter anpassas alltid utifrån våra kunders processer och behov.

Implementeringen av rekryteringsverktyget Talent Recruiter börjar alltid med ett uppstartmöte i syfte att förstå era rekryteringsprocesser. Här går vi igenom funktionalitet och möjligheter i systemet, era utmaningar och eventuella mål. Samarbetet sker i form av workshop tillsammans med ansvarig projektledare hos er som koordinerar de interna resurserna. Hela implementeringsarbetet genomförs på sådant sätt att kunden får lära sig verktyget från dag ett.

När anpassningen av rekryteringsverktyget är så gott som klart kommer alla administratörer att genomgå en utbildning i syfte att förankra alla kunskaper även hos de som inte varit del av implementeringsprocessen. Därefter är ni klara att lansera era karriärsidor, publicera jobbannonser etc.

Någon eller några veckor efter följer ett uppföljningsmöte i utvärderingssyfte där möjlighet för justeringar och eventuella förbättringar genomgås.

Vi är självklart alltid tillgängliga för att bidra till att du får rätt kunskap och stöd i rekryteringsverktyget Talent Recruiter.

Läs vår broschyr

Boka en tid för demo – helt utan förpliktelser

Våra kunder säger om HR Manager…

“Det här systemet är ett av de mest användarvänliga jag jobbat i och jag har jobbat i många. Det passar den stora rekryteringsfirman likväl som den lilla. Vårt värdeord på Kompetenslaget är ENKELT och HR-manager är verkligen enkelt utan att för den skull tappa i funktion och professionalism. Jag är en kräsen kund, och det jag fått genomsyrar alla kontaktytor i bolaget, från säljare till support, att våran leverantör gör det enkelt för oss varje dag! Jag rekommenderar dem å det varmaste!”

Helene Lowall, Verksamhetschef, Kompetenslaget

“HR-manager uppfyller de önskemål och behov vi har gällande rekryteringssystem, sedan är alla på företaget otroligt hjälpsamma och alla våra ”sido uppdrag” har utförts snabbt och precis i linje med de vi önskat, jag har bara bra saker att säga””

Annika Nilsson, HR-strateg Norrbottens läns landsting

“Önskedrömmen för alla som jobbar med rekrytering, både enkelt och översiktligt”

Jan Erik Karlsen, Nordea

“Det här är ett av de enklaste och bästa verktygen vi använder idag. Verktyget har förenklat vår diarieföring oerhört. Det har varit en stor avlastning. Dessutom var verktyget väldigt enkelt att implementera.”

Henrik Sundihn, Personalspecialist, Karlskrona Kommun

“Det har varit smidigt att implementera ut systemet till butikerna i våra 5 länder, cheferna upplever det som väldigt användarvänligt och klarar sig jättebra direkt utan utbildning. Snabb och bra support – uppskattar att de är ett mindre företag som alltid känns nära och vi känner att de lyssnar på oss. Vi känner att det finns en stor utvecklingspotential ihop med HR Manager Talent Solutions som leverantör”

Maria Wiik, HR Manager, Glitter

“Systemet är otroligt enkelt och flexibelt och supporten är fantastisk, precis som man drömmer om att en support ska vara”

Pia Sagré, HR-chef, DEKRA Industrial AB

“Når vi søger nye medarbejdere, bruger vi bl.a. vores emnebank som en del af rekrutteringen.
Vi benytter HR Manager Talent Solutions, fordi de leverer et professionelt og fleksibelt rekrutteringssystem, som lever op til vores forventninger og krav.”

Jakob Dahmlos Madsen, Direktør, Dahmlos Security

“Da vi skulle vælge et rekrutteringsværktøj, var det afgørende for os, at systemet var brugervenligt, for ansøgere såvel som for brugerne. Vores erfaring er, at HR Manager lever op til vores forventninger. Vi har nemt kunnet tilpasse systemet til vores behov og oplever en høj grad af fleksibilitet. Derudover værdsætter vi, at vores erfaringer tages i betragtning, når det kommer til systemets udvikling.”

Christina Lindskog, HR-konsulent, Wiersholm, Mellbye & Bech advokatfirma AS

“Som en rekrutteringsvirksomhed er vores erfaring, at Talent Recruiter er et fremragende værktøj, når der skal følges op på vores kandidater. Det er let at give feedback samt holde styr på, hvordan en rekruttering udvikler sig, fordi systemet organiserer informationer på ét sted. Hvad vi virkelig sætter pris på med HR Manager er det faktum, at de er så fleksible. De lytter virkelig til kunderne og giver feedback og justeringer hurtigt.”

Christelle Haug Dehli, Forsker, AIMS International

“Moderniseringsstyrelsen har valgt at systemunderstøtte rekrutteringsprocessen i det offentlige med henblik på at øge kvaliteten i rekrutteringsprocessen, lette den administrative opgave og forenkle overholdelse af reglerne på området. Statens eRekruttering leveres af HR Manager og deres rekrutteringsløsning HR Manager Talent Recruiter. Systemet kan beskrives som et fleksibelt standardsystem og er gennem Moderniseringsstyrelsens krav til systemet tilpasset en offentlig kontekst.”

Niels-Christian Aaen Hegelund, Fuldmægtig, Moderniseringsstyrelsen

“En fornøjelse at arbejde i et solidt og professionelt e-rekrutteringssystem. I Humantrust udfører vi vores håndværk med fokus på engagement, respekt og ansvarlighed. HR Manager leverer et dynamisk e-værktøj, der gør, at vi kan koncentrere os om vores kunder og kandidater. ”

Peter Bang Fausting, Headhunter & Partner, Humantrust A/S

“Vi har været med fra HR Managers etablering på det danske marked. HR Manager har vist sig som en lydhør, fleksibel og kompetent samarbejdspartner, som konstant fokuserer på at få optimeret rekrutteringsværktøjet, så det skaber overblik og merværdi i vores daglige rekrutteringsarbejde.”

Helle Meedom, HR Assistent, Kyocera Unimerco

“Vi skiftede til HR Manager, fordi vi ledte efter et fleksibelt og stabilt system, der levede op til vores forventninger. Det var vigtigt for os at have en god og tilgængelig support, hvilket HR Manager leverer. Skiftet til HR Manager har medført, at vi har en e-rekrutteringsløsning i dag, der fungerer, og vi er glade for vores samarbejde. ”

Christina Hjorth Johnsson, HR Manager, Bella Center Copenhagen

“En stor tak skal lyde til HR Manager for et solidt e-rekrutteringsprogram med fokus på brugervenlighed. I Strömma Danmark er gæsternes tilfredshed og oplevelser i højsædet, og det er den samme gode service, vi har oplevet, når vi har haft brug for assistance fra HR Manager teamet.”

Lars Edvardsen, Personalekoordinator, Strömma Danmark

“Skønt at have alle kandidater samlet ét sted – og dejligt effektivt!”

Karin Dupont, Rekrutteringskonsulent, DSB

“Vi besluttede i 2010 at skifte til Talent Recruiter, og fra første dag fungerede samarbejdet helt fantastisk. Jeg tror, at grunden til, at vi hurtigt var oppe at køre med det nye system uden særlige udfordringer skyldtes, at HR Manager ikke lovede mere end, hvad de kunne holde. Og det er meget afgørende for om et it-system får succes eller ej.”

Dorte de Paoli, HR Partner, Alm. Brand Forsikring A/S

“Talent Recruiter fungerer som et godt og nyttigt redskab i forbindelse med rekruttering af mange medarbejdere. Systemet har lettet rekrutteringsprocesserne i Fjord Line Danmark A/S, og vi bruger det samtidig til håndtering af personlighedstest af vores kandidater. Talent Recruiter er på alle måder et godt rekrutteringsværkstøj.”

Lene Byskov Kristiansen, HR Assistent, Fjord Line Danmark A/S

“Vi valgte at skifte over til HR Manager Talent Recuiter, fordi det er brugervenligt, driftssikkert og har et omkostningsniveau, der passer til vort behov. HR Manager yder rigtig god support og er altid hurtig til at reagere på vore henvendelser.”

Jens Ove Rossen, Personalekonsulent, Aabenraa Kommune

“Vi er glade for, at benytte systemet HR Manager Talent Recruiter i vores daglige arbejde. Det skaber overblik over rekrutteringsprocessen og samler al information fra de forskellige opgaver et sted, hvilket i høj grad letter arbejdsgangene. Samtidig møder vi et serviceminded supportteam, som sætter sig ind i de problemstillinger, der opstår og hurtigt finder en løsning.”

Morten Ballisager, Direktør, Konsulenthuset ballisager A/S

“HR Manager Talent Recruiter har fra første kontakt ydet yderst professionel service. Vi har altid fået god og hurtig service ved vores henvendelser, selv i pressede situationer hvor tidsfristen har været kort. Det er altafgørende for os, at vi har en rekrutteringsløsning, som er brugervenlig og tilgængelig. Vores forventninger til HR Manager var tidsbesparelse, brugertilfredshed, minimal administration/drift for administratoren, hvilket HR Manager lever fuldt op til.”

Marie-Louise Simonsen, HR Konsulent, Copenhagen Business Academy

“Berlingske Media er en dynamisk og innovativ mediakoncern, hvilket også er i fokus, når vi vælger leverandører. Det er derfor, vi har valgt at anvende HR Manager Talent Recruiter som vores rekrutteringssystem. Vi oplever Talent Recruiter som et brugervenligt og moderne system med innovative løsninger på mobile enheder, som er vigtigt for os, da mange ansøgere søger vores stillinger, mens de er på farten. Det er også positivt, at vi kan bruge Talent Recruiter til håndtering af interne kurser, som sparer os en masse tid.”

Dorte Storm, HR Konsulent, Berlingske Media

“Jeg er ikke nogen it-haj. Tværtimod. Men på mig virker systemet utroligt logisk og brugervenligt, og det samme siger vores 100 ledere, som også alle anvender systemet i et
eller andet omfang. Jeg er normalt ikke let at forføre, men det er jeg blevet af dette system - på den gode måde - og så synes jeg også, at den tekniske support, vi oplever, reagerer lynhurtigt og altid er meget løsningsorienteret.”

Lasse Jansen, Skandinavisk Rekrutteringschef, Lyreco

“Det er afgørende, at man som virksomhed har et brugervenligt e-rekrutteringsværktøj, der sikrer, at de jobsøgende får en god brugeroplevelse. Desuden er det også vigtigt, at systemet er intuitivt og brugervenligt, så man hurtigt kan få de nye medarbejdere til at gøre brug af systemet. Desuden skal det være fremtidssikret - for eksempel hvis man på sigt ønsker at rulle ud i andre lande - samt kompatibelt i forhold til forskellige devices så brugerne via apps kan anvende systemet, også når de ikke sidder foran computeren.”

Pernille Sandberg, Head of Talent and Leadership & HR Director, Falck Group Assistance

“Talent Recruiter giver os en række nye muligheder i forhold til vores gamle system - som for eksempel en app, der giver mulighed for at tjekke indkomne ansøgninger på smartphones, uden at man skal have computeren frem. Mange af de brugere, der har gjort brug af Talent Recruiter indtil nu, har givet os tilbagemeldinger om, at systemet er tidssvarende og meget brugervenligt.”

Anja Berlin, HR Business Partner, Nordic Sugar

“Vi har søgt efter en platform, der kunne understøtte vores strategi og skabe struktur for vores medarbejderdata. Vores nye samlede HR-platform skal først og fremmest fungere som HR-system, men lige så vigtigt er det, at systemerne kan hjælpe os med at imødekomme de nye regler i persondatalovgivningen. Både Talent Recruiter og Talent Manager forekommer brugervenligt og har et flot visuel udtryk.”

Anders Jacobsen, HR ansvarlig, Autohuset Vestergaard

“Samarbejdet med HR Manager sparer både tid og penge for Inspari på bundlinjen. Det er en lettilgængelig og strømlinet rekrutteringsproces, og efter en ganske kort introduktion til systemet er man selvkørende.”

Elisabeth Kolind, HR Business Partner, Inspari

“Hos Amnesty International sidder vi med mange forskellige opgaver, så derfor er et velfungerende rekrutteringssystem yderst vigtigt. Vi kommer fra en anden udbyder, som vi egentlig var glade for, men vi valgte alligevel at skifte over til HR Manager grundet brugervenlighed og fleksibilitet. Det fortryder vi helt klart ikke. Det har været en super implementering, og vi oplever samtidigt en spot-on service, når vi ringer ind til supporten, som betyder, at vi kan fokusere på vores primære opgaver.”

Elisabeth Rasmussen, HR-Chef, Amnesty International